به گزارش خبرنگار صبح محلات به نقل از فارس محسن رضایی نامزد یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در بخش اول سخنرانی خود به تشریح برنامههایش در عرصه سیاست خارجی و داخلی پرداخت.
وی با بیان اینکه مردم از کشمکشها و منازعات سیاسی خسته شدهاند، تصریح کرد: امروز دیگر مدیریت جناحی جوابگو نیست و هرچند جناحهای سیاسی سرمایه هستند اما این مدیریت دیگر جوابگو نیست.
این نامزد انتخابات بر این نکته تاکید کرد که دولت باید به دنبال حق مردم باشد و با بیان اینکه اکنون نیازمند یک خیزش مردمی اسلامی هستیم، از توجه خود به این خیزش و روی آوردن به آن سخن گفت.
رضایی با بیان اینکه دولت امید تشکیل داده و در آن به دنبال حق مردم میرود، خاطر نشان کرد: مهم این است به زندگی مردم را بهبود ببخشیم.
وی گسترش روابط با کشورهای اسلامی و منطقهای را از جمله رویکردهای خود در عرصه سیاست خارجی دانست و در عین حال تاکید کرد: ابتدا باید در صحنه بین المللی توسعه اقتصادی و فرهنگی را لحاظ کنیم و آن هنگام قدرت نیز میتواند به کمک ما بیاید.
این نامزد انتخابات ادامه داد:حق مردم باید توسط خود و دولت احیا شود؛ در واقع دولت مردانی نیز باید سر کار بیایند که قبل از جناح یا فرد خاص به فکر مردم باشد.
رضایی همچنین با بیان اینکه باید دست به دست هم داده و از همه نیروهای توانمند بر هر جناح و قومی استفاده کنیم این رویکرد را هدف دولت خود عنوان کرد و گفت:در این دولت توجه به حقوق مردم مورد اهمیت است.
وی اضافه کرد: در دولت من منازعات سیاسی پایان پیدا میکند، میز گفتگوها تشکیل شده و آزادی مشروع داده میشود و البته قوانین را طوری تنظیم میکنیم که همه بتوانند از حقوق خود دفاع کنند.
علی اکبر ولایتی از رضایی پرسید: من میخواستم ببینم که سیاست آقای رضایی در رابطه با حل مسائل هستهای چیست؟
حسن روحانی هم طی سخنانی به نقد نظرات رضایی در حوزه سیاست پرداخت و گفت: آقای رضایی به بحث اداره و مدیریت در شرایط جدید اشاره کرد؛ من میخواهم تاکید کنم که اگر میخواهیم کشور را در مسیر جدید قرار دهیم باید به وحدت و اتحاد و انسجام در کل جامعه بپردازیم که این برای سیاست داخلی و خارجی ما اساس است.
وی افزود: مدیران دلسوز و کاردانی که منزوی شدهاند، باید به تخصص خودشان برگرداند و اصل جذب حداکثری و دفع حداقلی را اجرا کنیم.
روحانی ادامه داد: ما در سالهای اخیر نه تنها نتوانستیم غیر همفکر را جذب کنیم، بلکه حتی دوستان و همفکران و نیروهای انقلابی هم از دست دادیم.
وی با تاکید بر اینکه باید تیغ حذف را کنار گذاشت، گفت: باید از همه دلسوزان انقلاب و مدیران باتجربه استفاده کنیم و مدیریت جامعه باید دارای ثبات باشد.
روحانی افزود: افرادی که در جامعه ما مدیریت را برعهده میگیرند، باید این کار بر اساس ضابطه صورت بگیرد، نه رابطه.
وی تاکید کرد: اگر به چارچوب مدیریت توجه شود، در سیاست داخلی و خارجی میتوانیم قدم مؤثری را برداریم.
غلامعلی حدادعادل درخصوص اظهارات محسن رضایی گفت: آقای رضایی در مورد سیاست خارجی روش خودشان را توضیح ندادند بلکه نتایج را بیان کردند.
وی افزود: اینکه ما دیپلماسی موفق اقتصادی داشته باشیم، پیوند با همسایگان داشته باشیم، در صحنه بینالمللی موثر باشیم، این موارد نتیجه روش دیپلماسی سیاست خارجی است، بنده مایلم بدانم آقای رضایی باکدام روش میخواهند به این نتایج دست یابند؟چون نتایج مطلوب است، باید دید روش چیست؟
سعید جلیلی در خصوص اظهارات رضایی نظری نداشت.
محمدباقر قالیباف در سؤال خود از محسن رضایی گفت: تجربه گذشته نشان داده است که دولتها چه اصولگرا و چه اصلاحطلب در عمل رفتار جناحی و سیاسی را پیاده کردهاند. شما برای اینکه این رفتارها اجرا نشود، چه راهکارهایی دارید؟
در ادامه، محمدرضا عارف از محسن رضایی پرسید: شما به بحث امنیت و آزادی به دور از کشمکش سیاسی اشاره کردید. در صورتی که من چند روز قبل در بازار تهران شاهد شعار چند جوان با عنوان «درود بر عارف، سلام بر خاتمی» بودم که این جوانها دستگیر شدند و با پیگیریهای فراوان آزاد شدند.
وی افزود: همچنین زمانی که برای سخنرانی به آذربایجان سفر کردم پس از سخنرانی من میزبان برنامه به مدت یک هفته دستگیر شده بود، در زمانی که صحبت از حماسه سیاسی مطرح میشود و مردم را به خلق حماسه سیاسی تشویق میکنیم با این تنگنظریها چه طور برخورد میکنیم و راهکار شما برای برخورد با این رفتارها چیست؟
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سخنان خود به استفاده از تمام ظرفیتهای کشور اشاره کردهاند، عنوان کرد: در مراسمی جوانان در پوستری عکس من، سیدحسن خمینی و محمد خاتمی را در کنار هم قرار داده بودند که در برخی استانها از پخش این پوستر جلوگیری شده است. شما برای اینکه این اقدامات در چارچوب قرار گیرد، چه راهکاری دارید؟
سید محمد غرضی هم با اشاره به صحبتهای محسن رضایی، اظهار داشت: اینطور که بنده تشخیص میدهم، سیاست داخلی مبنی بر جذب رضایت عامه است و این با فرمایشات شما مغایرتی ندارد.
این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: آیا جذب رضایت عامه از طریق کانالهای تعریف شده انجام میشود، یا کانالهای جدیدی را معرفی میکنیم؟
وی ادامه داد: اینکه شما میخواهید در داخل کشور مشکلاتی که در گذشته فراهم شده از بین ببرید، باید روشهای جدیدی معرفی کنید که بتوانید به جذب رضایت عامه بیندیشید.
غرضی در خصوص سیاست خارجی نیز یادآور شد: آنچه بنده در سیاست خارجی میفهمم، انعکاس مشکلات داخلی کشور است؛ آیا مشکلاتی داخلی کشور و عدم وجود یک تناسب بین استعدادهای داخلی به شما اجازه میدهد در سیاست خارجی روشی را انتخاب کنید که بتواند به حل مسئله کمک کند.
این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با ذکر مثالی یادآور شد: در داخل کشور با مشکلاتی روبرو هستیم که بیکاری، تورم، مواد مخدر از جمله آنهاست، در این شرایط برای مقابله با جریانات خارجی چه ابزاری دارید.
محسن رضایی در پاسخ به نقد و سوال هفت کاندیدا اظهار داشت: خوشبختانه بسیاری از اظهارات موید رویکرد من در اداره کشور بود.
وی با بیان اینکه امروز افراد سرجای خود قرار ندارند، گفت: یکی از کارهای بنده این است که هر کسی را بر سر جای خود قرار دهم و با این کار 50 درصد مشکلات حل میشود و همچنین باید یک دولت فراگیر تشکیل شود که کارآمد، باعرضه و رهبری در نظام جمهوری اسلامی را قبول داشته باشد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه از همه اقوام و جناحها در دولت آینده استفاده خواهم کرد، ادامه داد: من در زمانی که در سپاه مسئولیتی داشتم از تمام افراد و جناحهای مختلف استفاده کردم و الان بنده از همه سلیقهها، فرمانده تربیت کردم.
رضایی گفت که ما به مقوله آزادی صرفا احساسی نگاه نمیکنیم بلکه به دنبال این هستیم که نهاد آزادی را در کشور مستقر کنیم چرا که آزادی یک مجموعه از مقررات، قوانین، رویهها و آموزش تربیتی است که باید از ابتدا شروع شود.
وی اضافه کرد: ما باید نهال آزادی را در دل جامعه بکاریم وگرنه مثل این 100 سال گذشته آزادی فقط به عنوان یک شعار باقی خواهد ماند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بعضی از صحبتها حاکی از دعوا است، تاکید کرد: ما میگوییم دعوا بس است چرا که مردم امروز مشکلشان نان است و باید برای این مشکل مردم همه تواناییها را بسیج کرد، بنابراین معتقدیم مدیریت جناحی کارش تمام شده است.
رضایی اضافه کرد: تمام شدن کار مدیریت جناحی به معنای این نیست که جناحهایی را که سرمایه ملی هستند، کنار بگذاریم .
وی سیاست خود در سیاست خارجی را به مثابه قیچی دانست و اظهار داشت: یک لبه قیچی باید مدیریت و کار آمدی باشد و لبه دیگر آن استفاده از قویترین دیپلماتها است.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باتاکید بر اینکه باید پرونده هستهای را خاتمه دهیم، گفت: نباید در پرونده هستهای زمان طولانی شود بنابراین ما جلوی گذشت زمان را میگیریم.
این نامزد ریاست جمهوری در اعتراض به ضیق وقت گفت: ما تا بخواهیم صحبت کنیم وقت تمام میشود، بنابراین صحبتها جویده جویده خواهد بود.
منبع: فارس