صبح محلات_فرماندار محلات گفت: شهرستان محلات به واسطه قرار گیری در موقعیت جغرافیایی نسبتا خوب با قابلیت دسترسی به 20 میلیون نفر از جمعیت کل کشور در فاصلهی زمانی نسبتا کوتاه، پتانسیل خوبی برای فعالیتهای اقتصادی و رونق اقتصادی دارد.
به گزارش خبرنگار صبح محلات، سید احمد سجادی فرماندار شهرستان محلات در نشست مشترک استاندار مرکزی با مجمع نمایندگان استان در محلات با اشاره به استقرار محلات در مرکز کشور و قرار گیری در فاصله 2 ساعت و نیمه این شهرستان با 20 میلیون نفر از جمعیت کشور گفت: اقتصاد شهرستان محلات در 5 بخش گردشگری، معادن، ماهیان زینتی، گل و تریکو بنیان نهاده شده است و قرار گیری در این موقعیت نسبتا خاص جغرافیایی میتواند نقش بسزایی در اقتصاد این شهرستان داشته باشد.
تولید ۱۲درصد سنگ تراورتن جهان در محلات
وی صنعت سنگ را در جایگاه اول اقتصاد شهرستان معرفی و عنوان کرد: در حال حاضر 75 معدن سنگ فعال با استخراج سالیانه 2 میلیون تن سنگ تزئینی در محدوده شهرستان قرار گرفته است که تولید 2 درصد سنگ تزئینی و 12 درصد سنگ تراورتن جهان را به خود اختصاص دادهاند.
سجادی فعالیت 250 واحد فراوری سنگ با توان تولید سالیانه 8 میلیون متر مربع سنگ تزئینی و 6 هزار نفر اشتغال در این صنعت را علت اصلی قرار گیری این صنعت در جایگاه اول اقتصاد شهرستان معرفی کرد.
برنامهریزی برای صادرات 100 میلیون دلاری گل و گیاه در 5 سال آتی
وی جایگاه دوم اقتصاد شهرستان را مرتبط با صنعت گل و گیاه با 900 هکتار زمین زیر کشت گل و گیاه معرفی و افزود: در حال حاضر بیش از 4 هزار نفر از جمعیت شهرستان محلات در 350 هکتار زمین مسقف و 550 هکتار زمین در فضای باز مشغول به تولید، تکثیر و نگهداری از انواع گل و گیاه تزئینی هستند.
فرماندار محلات با اشاره به صادرات 25 میلیون دلاری گل و گیاه از شهرستان محلات در دولت هشتم اظهار کرد: در حالی که میزان صادرات گل محلات در سال 93 به 8 میلیون دلار کاهش پیدا کرده بود در سال 94 شاهد رشد صادرات تا سقف 12 میلیون دلاری در این بخش اقتصادی شهرستان محلات بودیم و در حال حاضر نیز شاهد رشد صادرات هستیم و طبق برنامهریزی صورت گرفته صادرات گل از شهرستان محلات قابلیت افزایش تا 100 میلیون دلار در 5 سال آینده را خواهد داشت.
فعالیت تنها واحد تولید صنعتی آکواریوم خاورمیانه در محلات
سجادی سومین جایگاه اقتصادی شهرستان را صنعت تولید و تکثیر ماهیان زینتی با 11 واحد فعال تولیدی معرفی و بیان کرد: تنها واحد تولیدی آکواریوم صنعتی خاورمیانه در محلات فعال است و در سال گذشته به عنوان اولین سال آغاز فعالیت صادراتی را نیز به برخی کشورهای همسایه داشته است.
وی با اشاره به تکمیل مراحل احداث کارخانه تولید خوراک ماهیان زینتی در محلات بیان کرد: با راه اندازی این کارخانه اولین چرخه تولید کامل ماهیان زینتی کشور به محلات تعلق خواهد گرفت و این امر در کنار صادرات 90 درصدی ماهیان زینتی کل کشور از شهرستان محلات و ارز آوری 800 میلیون دلاری صادرات در این بخش را از نقاط قوت اقتصادی شهرستان است.
فرماندار محلات صنعت گردشگری را در رتبه چهارم اقتصاد شهرستان معرفی و وجود جاذبههای گردشگری تاریخی و طبیعی بی نظیر این شهرستان را زمینه ساز حضور سالیانه 1 میلیون نفر در شهرستان دانست و افزود: سه منطقه گردشگری آبگرم با 480 هکتار، پارک سرچشمه محلات با 300 هکتار و سایت خورهه محلات با 100 هکتار زمین مهمترین بخشهای گردشگری شهرستان است که در سال گذشته با 150 میلیارد ریال درآمد برای 2 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.
واردات بی رویه صنعت تریکوی محلات را در معرض نابودی قرار داد
سجادی پنجمین و آخرین جایگاه اقتصادی شهرستان را مربوط به صنعت تریکو دانست و اظهار کرد: در گذشتهای نه چندان دور 400 واحد تولیدی تریکو در شهرستان فعال بوده که به علت واردات بی رویه در حال حاضر تنها 90 واحد در این بخش فعال هستند و طبق اعلام اتحادیه تریکو بافان شهرستان، در سال گذشته 1 میلیون قطعه ترکو در شهرستان تولید که زمینه اشتغال 2 هزار و 400 نفر را فراهم کرده است.
ثبت نشان بین المللی سنگ تراورتن دست سود جویان غیر قانونی را خواهد بست
فرماندار محلات در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اقدامات دولت تدبیر امید در شهرستان محلات گفت: یکی از مهمترین اقدامات ثبت نشان ملی و بین المللی سنگ تراورتن شهرستان محلات بود که در حال حاضر مراحل ثبت ملی را طی میکند و پس از ثبت ملی نیز عملیات ثبت بین المللی آن نیز آغاز خواهد شد.
وی مهمترین نقطه مثبت ثبت نشان ملی و بین المللی سنگ تراورتن را کمک به صادرات این محصول دانست و افزود: ثبت نشان بین المللی دست سودجویان غیر قانونی را برای معرفی و فروش سنگهای غیر با نام سنگ محلات خواهد بست.
فرماندار محلات در خاتمه تشکیل کنسرسیوم صادرات سنگ، افتتاح دفتر کمرگ شهرستان، تشکیل شرکت توسعه و عمران شهرستان با 2 هزار و 44 نفر عضو و 3 میلیارد ریال سرمایه، برگزاری جلسات متعدد میان تجار و صنعتگران شهرستان با اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان به منظور توسعه صادرات و تبادل هیئت های اقتصادی، ایجاد تفاهم نامه با شرکت ویرمن هلند در زمینه تولید و صادرات گل و گیاه، کلنگزنی احداث شهرک ماهیهای زینتی در 13 هکتار به منظور استقرار واحدهای تولیدی ماهی زینتی با اشتغال مستقیم 200 نفر و پیش بینی تولید تولید 10 هزار قطعهای ماهی در سال، اخذ مجوز احداث مرکز تحقیقات ماهیهای زینتی به عنوان تنها مرکز تحقیقات ماهیان زینتی در کشور، تصویب طرح هادی روستای آبگرم، پیگیر تعطیلی معادن محدوده منطقه گردشگری آبگرم محلات را مهمترین اقدامات خود به عنوان نماینده دولت تدبیر و امید در شهرستان محلات معرفی کرد.
انتهای پیام/ی