صبح محلات_نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: نقدینگی موجود در کشور از سیلابهای اخیر ویرانگر تر است و کنترل نقدینگی، اصلاح سیستم بانکی، مدیریت واردات کالا به کشور، اصلاح سیستم گمرکی، اصلاح سیستم بورس و افزایش بهره وری پیش نیازهای اصلی تحقق شعار سال است.
به گزارش خبرنگار صبح محلات، حجت الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در دیدار عیدانه با جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه شهرستان محلات گفت: عملیاتی کردن شعار سال چندین پیش نیاز دارد که همه مسئولین دولت، مجلس و قوه قضائیه باید برای تحقق این پیش نیازها و تحقق شعار سال تلاش کنند.
سیستم بانکی کشور ربوی است
وی در ادامه، اصلاح سیستم بانکی را یکی از مهمترین پیش نیازهای تحقق شعار سال دانست و بیان کرد: سیستم بانکی کشور ربوی است و همانطور که مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی خود در حرم رضوی به آن اشاره کرد، دولت قرار بود لایحهای برای اصلاح سیستم بانکی ارائه دهد که تاکنون چنین چیزی محقق نشده است.
سلیمی افزود: در حالی است کشور کره در سال گذشته نگران تاثیرات منفی افزایش سود تسهیلات بانکی از یک به یک و نیم درصد در بخش صنعت و تولید بود در سیستم بانکی کشور ما تسهیلات با سود 28 الی 32 درصد به تولید کننده پرداخت میشود که عملا چنین تسهیلاتی هیچ کمکی به بخش تولید در کشور نمیکند.
اصلاح سیستم گمرک و مدیریت واردات لازمه تحقق شعار سال
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس، مدیریت واردات کالا به کشور و اصلاح سیستم گمرکی را دیگر پیش نیازهای تحقق شعار سال معرفی و بیان کرد: در سیستم گمرکی کشور واقعا با مشکل مواجه هستیم و در حالی که مردم در صف گوشت بودند، گوشتهای وارداتی و انبار شده در گمرک ترخیص نمیشد و با اصلاح سیستم گمرکی و مدیریت واردات کالا باید تلاش کنیم علاوه بر تامین نیازهای مردم از تولیدکننده داخلی نیز حمایت کنیم.
این نماینده مجلس، اصلاح سیستم بورس، افزایش بهره وری و هدایت و کنترل نقدینگی موجود در کشور را از دیگر پیشنیازهای تحقق شعار سال دانست.
نقدینگی یک تریلیون و 780 هزار میلیارد تومانی کشور از سیل ویرانگر تر است
سلیمی ادامه داد: در حال حاضر یک تریلیون و 780 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که این نقدینگی از سیلابهای اخیر ویرانگر تر است و به هر بخشی از اقتصاد کشور سرازیر شود خسارات جبران ناپذیری وارد خواهد کرد.
تعطیلی 22 روزه مجلس در شرایط کنونی قابل قبول نیست/در شرایط جنگ اقتصادی هستیم
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس همچنین اظهار کرد: آمادگی برای مقابله با ترفندها و تحریمهای دشمن در شرایط جنگ اقتصادی، تلاش برای تحقق شعار سال و پیگیری مسائل و مشکلات بحران سیل اخیر کشور از مهمترین وظایف مجلس است که باید با جدیت به آن پرداخته شود و متاسفانه تعطیلات 22 روزهی نوروزی مجلس تحقق وظایف نمایندگان مجلس را با مشکلاتی روبرو کرده است.
وی با اشاره به موضوع افزایش بهره وری، با انتقاد از تعطیلی 22 روزه مجلس در ابتدای سال و کاهش روزهای کاری مجلس طبق مصوبه نمایندگان در سال جدید گفت: بهره وری یعنی استفاده حداکثری از حداقل امکانات و هزینهها و تعطیلی مجلس از 26 اسفند تا 18 فروردین در شرایط بحرانی مجلس به هیچ وجه با موضوع افزایش بهره وری همخوانی ندارد.
این نماینده مجلس همچنین با اشاره به شیطنتهای اخیر کشورهای اروپایی و آمریکایی در بحث حقوق بشرو فعالیتهای موشکی ایران و همچنین خروج انگلیس از برجام در روزهای ابتدایی سال گفت: توقع داشتیم روسای مجلس با فراخوان و دعوت فوری از نمایندگان، با برگزاری جلسه فوق العاده مسائل روز کشور را بررسی میکرد که متاسفانه چنین اتفاقی رخ نداد.
مجلس به شعبه دوم دولت تبدیل شده است
سلیمی ادامه داد: مجلس به شعبه دوم دولت تبدیل شده و نمایندگانی که به واسطه حمایت دولت به مجلس راه پیدا کردهاند، به جای پیگیری مسائل و مشکلات مردم، به عنوان زبان گویای مردم، متاسفانه در حال تبعیت کامل از دولت هستند.
نماینده محلات و دلیجان در مجلس افزود: آمادگی برای مقابله با ترفندهای دشمن، تلاش برای تحقق شعار سال و پیگیری مسائل و مشکلات بحران سیل در کشور از مهمترین وظایف مجلس است که باید با جدیت به آن پرداخته شود و متاسفانه تعطیلات زیاد مجلس با این وظایف مطابقت ندارد.
کاهش روزهای کاری مجلس در 10 سال گذشته غیر قابل قبول است
وی همچنین با اشاره به کاهش تعداد روزهای جلسات علنی مجلس طی یک دهه اخیر بیان کرد: برای اولین بار در ده سال گذشته تعداد جلسات مجلس از 4 روز به 3 روز کاهش پیدا کرده است و نمایندگان مجلس برای عمل به وظایف قانونی خود شامل قانون گذاری و نظارت باید در صحن مجلس حاضر باشند و تعطلات این چنینی عمل به وظایف را با مشکل مواجه خواهد کرد.
سلیمی یادآور شد: 30 استان کشور درگیر سیل است و مجلس با تعطیلی نمیتواند به وظایف خود عمل کند و در حالی که از یک ماه قبل بارش باران پیش بینی شده بود، استانداران و شهرداران نباید مناطق تحت مسئولیت خود را ترک میکردند و مجلس بایستی با تشکیل جلسه موضوع حضور یا عدم حضور مسئولین در مناطق تحت مسئولیت را مورد بررسی قرار دهد.
فشار دولت به نمایندگان غیر هم سو برای حذف، هضم و یا جذب
نماینده محلات و دلیجان در مجلس همچنین اظهار کرد: اگرچه نمایندگان واقعی مردم در مجلس در اقلیت هستند ولی تاثیر گذار هستند و دولت از طرق مختلف در حال فشار به این افراد است تا آنها را حذف، هضم و یا جذب کنند.
این نماینده مجلس در خاتمه با اشاره به مصوبه جدید مجلس در خصوص نظام جامع انتخابات مجلس و معرفی نمایندگان از طرف احزاب خاطر نشان کرد: نظام اداری کشور باید باید به سمت نظام پارلمانی حرکت کند و احزاب باید پاسخگوی عملکرد نمایندگان خود برای انتخابات ریاست جمهوری و مجلس باشند و این در حالی است که در حال حاضر، اجزاب پس از حمایت از اشخاص در شرایط بحرانی پاسخگو نیستند.
انتهای پیام/ی