استاندار مرکزی گفت: تجاريسازي علم و توليد ثروت از يافتههاي علمي و رفع نياز جامعه از طريق ارتباط صنعت و دانشگاه محقق می شود.
به گزارش صبح محلات؛ به نقل از نسل فردا؛ سید علی آقازاده استاندار مرکزی در همایش تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان مرکزی که در دانشگاه اراک برگزار شد هفته پژوهش را فرصت مناسبی برای تقویت تعامل بین پژوهشگران، فناوران، صنعتگران عنوان کرد و گفت: فعالیتهای پژوهشی از شاخصهای اصلی توسعه و پیشرفت هر کشور بهحساب میآید و موفقیت و توسعه پژوهش در هر جامعهای نیازمند گسترش رویکرد و نگاه مثبت و حمایتی جامعه، مسئولین و دستگاههای ملی و استانی به تحقیق و پژوهشگران است .
کانون های تحقیقاتی؛ خاستگاه فرهنگی بالنده وم تعالی
آقازاده بابیان اینکه رویکرد پژوهش از سه منظر اهمیت و جایگاه ویژهای دارد، خاطرنشان کرد: نخست اهمیت اقتصادی آن است، دوم اینکه پژوهش و نتایج حاصل از آن نقش بسیار مهمی را در امنیت ملی کشورها ایفا میکند و سوم به لحاظ فرهنگی است چراکه کانونهای تحقیقاتی و پژوهشی، یکی از خاستگاههای فرهنگی بالنده و متعالی به شمار میرود.
استاندار مرکزی با اشاره به ظرفیتهای دانشگاهی استان مرکزی گفت: استان مركزي با دارا بودن ۷۶ واحد دانشگاهی و حدود ۹۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و رشتههای مختلف علوم پایه، علوم پزشکی، علوم انسانی، کشاورزی، فنی و مهندسی و سایر رشتهها یکی از قطبهای مهم علمی و آموزشی کشور بهحساب میآید و توجه بیش از پیش به این ظرفیت مهم و حضور و مشارکت حداکثری دانشگاهها در مسائل مختلف استان بسیار ضروری است.
تجاری سازی علم و تولید ثروت در گرو ارتباط صنعت با دانشگاه
آقازاده با تاکید بر اینکه دانشگاهها در توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی جامعه نقش مهمی دارند، تصریح کرد: دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی استان امروز باید ارتباط موثر و عملیاتی با صنایع و واحدهای تولیدی داشته باشند و در جهت ارتقای کیفیت و بهرهوری و تکنولوژی این واحدها تلاش کنند.
استاندار مرکزی ضمن اشاره به رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در حوزه مسائل علمی خاطرنشان کرد: تجاريسازي علم و توليد ثروت از يافتههاي علمي و رفع نياز جامعه از طريق ارتباط صنعت و دانشگاه و همچنین تبديل فكر و انديشه به محصولات تجاري از تكاليف مهم پژوهشگران و سازمانهاي وابسته به پژوهش و فناوري است و بر اين اساس هرگونه توسعه علمي، صنعتي و فرهنگي، بدون پرداختن به امر پژوهش با موفقيت چنداني همراه نخواهد بود.
جمهوری اسلامی الگوی علمی مناسب در منطقه و جهان اسلام
وی در رابطه با مسئله رشد علمی کشور با اشاره به اطلاعات پایگاه استنادی آی.اس.آی افزود: جمهوری اسلامی ایران در بین ۲۵ کشور برتر تولیدکننده کمیت علم دنیا، حائز رتبه نخست رشد کمیت تولید علم در دنیا است و این در حالی است که ۸۵ درصد از علم دنیا توسط همین ۲۵ کشور تولید میشود.
آقازاده ادامه داد: بر اساس گزارش نهادهای ارزیابی معتبر بینالمللی، ایران در منطقه از لحاظ تولید علم رتبه نخست را دارد و میزان مراجعه به مقالات ما در سال ۲۰۱۶ در مقایسه با سال پیش از آن، ۴۰۰ برابر شده است و این میزان رشد علمی با در نظر گرفتن بودجه اختصاصیافته به پژوهش کمنظیر است.
استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی به لحاظ علمی، امروز الگویی مناسب در منطقه و جهان اسلام است، افزود: امروز ایران اسلامی با اتکا به پیشرفتهای علمی مبتنی بر کار پژوهشی متخصصان، دانشمندان و دانشپژوهان جوان و متعهد خود توانسته در عرصههای مختلف پـژوهش و تحقیق به الگویی مناسب در بین کشورهای منطقه و جهان اسلام تبدیل شود.
استفاده از ظرفیت علمی برای رشد و توسعه همه جانبه ضروری است
آقازاده با اشاره به جایگاه ارزشمند ایران در بسیاری از علوم تصریح کرد: ایران در رشتههایی مانند نانو فناوری، مهندسی شیمی، اقیانوسشناسی، انرژی و رشتههای مرتبط با آن دارای رتبههای جهانی بین یک تا ۱۰ است؛ لذا استفاده از این جایگاهها و ظرفیت علمی مناسب برای رشد و توسعه همهجانبه کشور امری مهم و ضروری است که توجه بیش از پیش همه دستاندرکاران حوزههای مختلف و به خصوص دستگاههای اجرائی را میطلبد.
گفتنی است ظهر امروز به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، طی مراسمی در دانشگاه اراک و با حضور استاندار مرکزی و مسئولین استانی از پژوهشگران و فناوران برتر استان مرکزی در حوزه های مختلف تجلیل شد.
انتهای پیام/ک